Over Marije

   

Binnen mijn penseelstreken ligt de focus vooral in de kracht van de eenvoud. Hoe kan ik met zo min mogelijk, het maximale bereiken. Voor mij zit dat in de snelheid en kracht van een verfstreek, de emotie van een houding en minimale toevoeging om een karakter te creëren. Het is een intuïtieve manier van werken waarin penseelstreken als dieren tot leven komen.

In mijn vrije werk laat ik mij leiden door het materiaal en neem ik de kijker mee in mijn ontdekkingstocht waarbinnen de essentie van het materiaal het uitgangspunt is. De composities zijn rijk aan details en kleur. Zo vang ik het moment van de emotie, uitbundig met de veelheid der dingen of kom ik trefzeker in eenvoud tot de kern. Het stempelen als techniek is een vast element in veel van mijn werk. Ondanks het feit dat een stempel een vaste vorm heeft speel ik met de opeenstapeling, overlapping, zachtheid en kracht. Op deze wijze breng ik beweging en gelaagdheid aan in mijn werk.

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven om mij heen zoals mensen op straat, de natuur, reizen, uit de tuin achter het huis of ik flirt met de herhaling van vormen van alledaagse triviale voorwerpen om ons heen. Het is de herhaling van de verandering die ik liefdevol omarm. De veelzijdigheid zit ‘m de kracht van de streek.

Ik illustreer, schilder en geef workshops en cursussen.

Met pen, papier, stiften en verf ben ik in mijn element!

 

You cannot copy content of this page